Sydney baby

Hei hei! Nå er det faktisk under en uke til vi er hjemme på norsk jord. Det er vanskelig å se for seg, her vi sitter i varmen og nyter en iskaffe/smoothie i solen mens vi prøver å oppdatere oss på nett. Vi er i Sydney, og har vært her i en uke snart nå. Men bylivet og stemningen er rolig runst oss, siden vi sitter i en liten, skjønn bydel utenfor Sydneys mest trafikkerte del. Her bor vi hos min farmors søster, og nyter litt god familietid etter en måned på farten. Men med kun en kort busstur til sentrum, og til stranden andre veien, så har vi virkelig klart å være turister på riktig måte også her. 

Vi har vært på danseshow i selveste Operahuset med stor O. Der så vi Polcats, og ble veldig inponert av flotte, flinke dansere! Vi har sett operaen fra alle mulige vinkler, og dokumentert dem alle, men vi skal spare dere litt, og gir dere bare en liten smakebit av bildene her. Det blir verre med dere hjemme. Dere må nok se alle :P 

Vi har vært og sett både Twilight og Skyfall på kino de siste dagene, hvor Skyfall var på verdens største IMAX skjerm. For dere med veldig god hukommelse, husker at vi var på verdens tredje største IMAX i Melbourne (for hundre år siden). Og det er gjevt å kunne si at vi har sett DEN STØRSTE, men mine små øyne så ikke egentlig så stor forskjell på dem (Sorry Sydney!). 

 

Her er vi med flotte Joanne (Jojo), vår romvenninne fra Byron Bay. Det var så bra at vi fikk tid til å møte henne igjen her nede før hun tok sekken med seg og dro hjem igjen til London. Heldigvis går det direkteruter mellom Stavanger og London!!


Vi er turister.. Da er dette obligatorisk.

Hanne med Harbour Bridge og Operahuset. 

En liten pustepause i trappene ved Operaen i det solen begynte å varme. 

Hanne tar på operahuset!!

Jeg og!

Vi spankulerte bort til den botaniske hagen, hvor solen, bakken og utsikten ropte på oss. Hvis du vet om det, så ser du både operaen og broen i bakgrunnen. 

Som sagt, vi har Operahuset fra alle vinkler. Men tror dette er den fineste. 

Ut på sightseeing igjen. Her er Monorailen. En flott, slags bybane (bergenseren som forklarer) OVER bakken. Slik fikk vi sett kjernen i sentrum av byen veldig lett, og en flott måte å komme seg rundt på når føttene våre ikke klarte mer. 

Her bor vi! Et skjønt lite hus, over hundre år gammelt. Vi visste vi var kommet rett når "Bodø" skiltet hang på døren. Her er Ann Mari, min farmor sin søster, og vår flotte husvert denne uken. Og såklart, her spiser vi norsk grøt hos sjømannskirken.

Vet ikke helt hvordan, men vi endte opp i en suite av et prøverom, men private hjelpere rett utenfor døren. Topshop vet du. Der ble vi en stund, og kunne gjerne blitt lengre!!

Her er vi INNI Monorailen. Lucky us. 

 


I morgen stikker vi til fjells for å se Blue Mountains, før turen går videre med bil det siste stykket tidlig lørdag morgen. Håper vi får kommet med en kort oppdatering på veien der, hvis ikke, så sees vi snart!!

 

Hilsen Annbjørg :D

 

 

Image and video hosting by TinyPic

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits